Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim

Acasฤƒ > Reศ›ete > Pizza > Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim

Aceastฤƒ reศ›etฤƒ simplฤƒ de calzone cu Salam Rustic Cris-Tim este perfectฤƒ pentru o masฤƒ rapidฤƒ ศ™i gustoasฤƒ. Puteศ›i personaliza umplutura cu alte ingrediente preferate, cum ar fi legume sau ciuperci, pentru a vฤƒ satisface gusturile.

Dificultate: mediu

Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤƒ pregฤƒtiศ›i propriul aluat)

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:
โ€ข 1 aluat pentru pizza pregฤƒtit din magazin sau puteศ›i face propriul aluat (vezi instrucศ›iunile mai jos)
Ingrediente pentru umpluturฤƒ:
โ€ข 100 g de Salam Rustic Cris-Tim, tฤƒiat รฎn feliuศ›e sau cuburi
โ€ข 1 canฤƒ (aproximativ 120 g) de brรขnzฤƒ mozzarella, rasฤƒ
โ€ข 1/2 canฤƒ (120 ml) de sos de roศ™ii pentru pizza
โ€ข 1/4 canฤƒ (aproximativ 30 g) de brรขnzฤƒ Parmezan rasฤƒ
โ€ข 1/4 linguriศ›ฤƒ de oregano uscat
โ€ข Sare ศ™i piper dupฤƒ gust

Reลฃeta ta รฎn cรขลฃiva paลŸi simpli:

1. Pregฤƒtiศ›i aluatul:
โ€ข Dacฤƒ folosiศ›i aluat pregฤƒtit din magazin, urmaศ›i instrucศ›iunile de pe ambalaj pentru a-l รฎntinde รฎntr-o formฤƒ circularฤƒ sau dreptunghiularฤƒ pe o foaie de copt.
โ€ข Dacฤƒ doriศ›i sฤƒ faceศ›i propriul aluat:
โ€ข Amestecaศ›i รฎntr-un castron 1 canฤƒ de apฤƒ caldฤƒ cu 2 linguri de ulei de mฤƒsline ศ™i 1 linguriศ›ฤƒ de sare.
โ€ข Adฤƒugaศ›i treptat 2 1/4 cฤƒni (aproximativ 280 g) de fฤƒinฤƒ pentru pizza ศ™i framรขntaศ›i pรขnฤƒ cรขnd obศ›ineศ›i un aluat elastic ศ™i omogen.
โ€ข Acoperiศ›i castronul cu un prosop curat ศ™i lฤƒsaศ›i aluatul sฤƒ creascฤƒ timp de aproximativ 1 orฤƒ sau pรขnฤƒ cรขnd รฎศ™i dubleazฤƒ volumul.
2. Pregฤƒtiศ›i cuptorul:
โ€ข Preรฎncฤƒlziศ›i cuptorul la 220ยฐC.
3. Asamblaศ›i calzone:
โ€ข Dupฤƒ ce aศ›i รฎntins aluatul pe foaia de copt, รฎntindeศ›i uniform sosul de roศ™ii pe jumฤƒtatea inferioarฤƒ a aluatului, lฤƒsรขnd o margine liberฤƒ pentru sigilarea calzone-ului.
โ€ข Presฤƒraศ›i brรขnza mozzarella rasฤƒ uniform peste sos.
โ€ข Aศ™ezaศ›i feliile sau cubuleศ›ele de Salam Rustic Cris-Tim peste brรขnzฤƒ.
โ€ข Presฤƒraศ›i brรขnza Parmezan rasฤƒ ศ™i oregano uscat peste ingredientele de umpluturฤƒ.
4. รŽnchideศ›i calzone:
โ€ข Pliaศ›i cealaltฤƒ jumฤƒtate a aluatului peste umpluturฤƒ, astfel รฎncรขt sฤƒ creaศ›i o formฤƒ de semilunฤƒ.
โ€ข Folosiศ›i o furculiศ›ฤƒ pentru a presa marginile aluatului ศ™i a sigila calzone-ul.
5. Coaceศ›i calzone:
โ€ข Puneศ›i calzone-ul pe o tavฤƒ de copt sau pe o piatrฤƒ pentru pizza ศ™i coaceศ›i-l รฎn cuptorul preรฎncฤƒlzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau pรขnฤƒ cรขnd devine auriu ศ™i crocant.
6. Lฤƒsaศ›i sฤƒ se rฤƒceascฤƒ puศ›in, apoi tฤƒiaศ›i รฎn porศ›ii ศ™i serviศ›i. Poftฤƒ bunฤƒ!

S-ar putea sฤƒ-ศ›i mai placฤƒ ศ™i…