Aceastฤ reศetฤ simplฤ de calzone cu Salam Rustic Cris-Tim este perfectฤ pentru o masฤ rapidฤ ศi gustoasฤ. Puteศi personaliza umplutura cu alte ingrediente preferate, cum ar fi legume sau ciuperci, pentru a vฤ satisface gusturile.
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)

Ingrediente pentru aluat:
โข 1 aluat pentru pizza pregฤtit din magazin sau puteศi face propriul aluat (vezi instrucศiunile mai jos)
Ingrediente pentru umpluturฤ:
โข 100 g de Salam Rustic Cris-Tim, tฤiat รฎn feliuศe sau cuburi
โข 1 canฤ (aproximativ 120 g) de brรขnzฤ mozzarella, rasฤ
โข 1/2 canฤ (120 ml) de sos de roศii pentru pizza
โข 1/4 canฤ (aproximativ 30 g) de brรขnzฤ Parmezan rasฤ
โข 1/4 linguriศฤ de oregano uscat
โข Sare ศi piper dupฤ gust
1. Pregฤtiศi aluatul:
โข Dacฤ folosiศi aluat pregฤtit din magazin, urmaศi instrucศiunile de pe ambalaj pentru a-l รฎntinde รฎntr-o formฤ circularฤ sau dreptunghiularฤ pe o foaie de copt.
โข Dacฤ doriศi sฤ faceศi propriul aluat:
โข Amestecaศi รฎntr-un castron 1 canฤ de apฤ caldฤ cu 2 linguri de ulei de mฤsline ศi 1 linguriศฤ de sare.
โข Adฤugaศi treptat 2 1/4 cฤni (aproximativ 280 g) de fฤinฤ pentru pizza ศi framรขntaศi pรขnฤ cรขnd obศineศi un aluat elastic ศi omogen.
โข Acoperiศi castronul cu un prosop curat ศi lฤsaศi aluatul sฤ creascฤ timp de aproximativ 1 orฤ sau pรขnฤ cรขnd รฎศi dubleazฤ volumul.
2. Pregฤtiศi cuptorul:
โข Preรฎncฤlziศi cuptorul la 220ยฐC.
3. Asamblaศi calzone:
โข Dupฤ ce aศi รฎntins aluatul pe foaia de copt, รฎntindeศi uniform sosul de roศii pe jumฤtatea inferioarฤ a aluatului, lฤsรขnd o margine liberฤ pentru sigilarea calzone-ului.
โข Presฤraศi brรขnza mozzarella rasฤ uniform peste sos.
โข Aศezaศi feliile sau cubuleศele de Salam Rustic Cris-Tim peste brรขnzฤ.
โข Presฤraศi brรขnza Parmezan rasฤ ศi oregano uscat peste ingredientele de umpluturฤ.
4. รnchideศi calzone:
โข Pliaศi cealaltฤ jumฤtate a aluatului peste umpluturฤ, astfel รฎncรขt sฤ creaศi o formฤ de semilunฤ.
โข Folosiศi o furculiศฤ pentru a presa marginile aluatului ศi a sigila calzone-ul.
5. Coaceศi calzone:
โข Puneศi calzone-ul pe o tavฤ de copt sau pe o piatrฤ pentru pizza ศi coaceศi-l รฎn cuptorul preรฎncฤlzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau pรขnฤ cรขnd devine auriu ศi crocant.
6. Lฤsaศi sฤ se rฤceascฤ puศin, apoi tฤiaศi รฎn porศii ศi serviศi. Poftฤ bunฤ!
S-ar putea sฤ-ศi mai placฤ ศi…
Rulouri cu Salam Uscat Cris-Tim รฎn foitaj
Dificultate: uศor
Durata: 30-40 min.
Frittata cu Salam Turist Cris-Tim
Dificultate: uศor-mediu
Durata: 30-40 min.
Pizza Calzone cu Salam Italian Uscat Cris-Tim
Dificultate: uศor-mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Ciabatta cu Salam din Casa Cris-Tim ศi ศuncฤ Praga CrIs-Tim
Dificultate: uศor
Durata: 10-15 min.
Pizza de Vacanศฤ – cu Salam de Varฤ Uscat ศi Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Pizza de Vacanศฤ – cu Salam de Varฤ Uscat ศi Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Chifle savuroase cu Salam de Varฤ Cris-Tim
Dificultate: uศor
Durata: 10-15 min.
Festin cu paste ศi Salam de Porc Cris-Tim
Dificultate: uศor
Durata: 20-30 min.
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Pรขine de casฤ cu Salam cu ศuncฤ Cris-Tim ศi Mฤsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore
Pรขine de casฤ cu Salam cu ศuncฤ Cris-Tim ศi Mฤsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore