Cu această reteță, poți savura o delicioasă pizza cu Salam de vară uscat Cris-Tim!
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)

Pentru aluat:
• 300 g făină pentru pizza
• 1 plic de drojdie uscată (7 g)
• 1 lingură de zahăr
• 1 linguriță de sare
• 200 ml apă călduță
• 2 linguri de ulei de măsline
Pentru sosul de roșii:
• 200 g de roșii tocate (sau roșii pasate)
• 2 căței de usturoi, mărunțiți
• 1 lingură de ulei de măsline
• 1 linguriță de oregano uscat
• Sare și piper după gust
Pentru umplutură:
• 150 g Salam de Vară Uscat Cris-Tim, tăiat subțire
• 200 g mozzarella, tăiată cuburi sau răzuită
• 1/2 cană de măsline negre, feliate
• 1 ardei capia roșu sau galben, tăiat fâșii subțiri pentru decor
• Frunze proaspete de busuioc pentru garnitură (după preferință)
1. Pregătește aluatul:
• Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.
• Adaugă apa călduță și uleiul de măsline. Amestecă totul până când obții un aluat omogen.
• Framântă aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de aproximativ 5-7 minute sau până când devine elastic și neted.
• Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească la loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.
2. Pregătește sosul de roșii:
• Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește usturoiul până devine aromat.
• Adaugă roșiile tocate și oreganoș amestecă din când în când timp de aproximativ 10-15 minute până când sosul se îngroașă. Condimentează cu sare și piper după gust.
3. Pregătește pizza:
• Preîncălzește cuptorul la 220°C și pune o tava sau o piatră de pizza în cuptor pentru a se încălzi.
• Răsfoiește aluatul pe o suprafață presărată cu făină pentru a obține forma dorită pentru pizza (rotundă sau dreptunghiulară).
• Transferă aluatul pe o foaie de copt și întinde sosul de roșii uniform pe suprafața aluatului.
• Distribuie Salamul de vară uscat Cris-Tim, mozzarella uniform pe pizza; decorează cu măsline feliate.
4. Coace pizza:
• Cu grijă, scoate tava sau piatra de pizza din cuptor și transferă pizza pe aceasta (cu foaia de copt).
• Coace pizza în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute sau până când marginea aluatului este aurie și crocantă, iar mozzarella este topită și aurie.
5. Servește:
• După ce scoți pizza din cuptor, așază fâșii de ardei capia pe deasupra; dacă dorești presară și câteva frunze proaspete de busuioc.
• Taie pizza în bucăți și servește imediat. Poftă bună!
S-ar putea să-ți mai placă și…
Rulouri cu Salam Uscat Cris-Tim în foitaj
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Frittata cu Salam Turist Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-40 min.
Pizza Calzone cu Salam Italian Uscat Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Ciabatta cu Salam din Casa Cris-Tim și Șuncă Praga CrIs-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 10-15 min.
Pizza de Vacanță – cu Salam de Vară Uscat și Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Chifle savuroase cu Salam de Vară Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 10-15 min.
Festin cu paste și Salam de Porc Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 20-30 min.
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Pâine de casă cu Salam cu Șuncă Cris-Tim și Măsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore
Pâine de casă cu Salam cu Șuncă Cris-Tim și Măsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore