Această rețetă simplă de Cornulețe cu Salam Victoria Cris-Tim și sparanghel în foitaj va fi cu siguranță un aperitiv sau gustare delicioasă pentru orice ocazie. Poftă bună!
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 50-60 min.

• 1 pachet de foi de foitaj (aproximativ 230 g), dezghețate
• 1 legătură de sparanghel verde proaspăt (aproximativ 250 g)
• 8 felii subțiri de Salam Victoria Cris-Tim
• 150 g brânză de capră sau brânză feta, fărâmițată
• 2 linguri de semințe de susan
• Ulei de măsline extravirgin
• Sare și piper după gust
• Ovăz sau făină pentru presărat pe masa de lucru
1. Pregătește foaia de foitaj:
• Preîncălzește cuptorul la 200°C .
2. Pregătește sparanghelul:
• Spală sparanghelul sub apă rece și taie partea lemnoasă din capătul inferior al tijelor.
• Îndepărtează țesuturile lemnoase și păstrează doar părțile moi și verzi ale sparanghelului.
3. Asamblează tartele:
• Desfășoară foile de foitaj și taie-le în 4 părți egale, astfel încât să obții 8 dreptunghiuri.
4. Adaugă sparanghelul și șunca:
• Așează pe fiecare dreptunghi de foitaj o felie de Salam Victoria Cris-Tim.
• Așează câteva tije de sparanghel pe deasupra șuncii.
• Presară brânza fărâmițată peste sparanghel.
• Rulează ușor foietajul în jurul ingredientelor pentru a forma un mic cornuleț de foitaj.
5. Presară semințe de susan:
• Pune cornulețele sau pachetele de foietaj pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
• Folosește o pensulă pentru a unge ușor partea de deasupra a fiecărui cornuleț cu ulei de măsline și presară semințe de susan deasupra.
6. Coace:
• Bagă tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când foitajul are o crustă aurie și crocantă.
7. Servește:
• Scoate cornulețele din cuptor și lasă-le să se răcească ușor; servește-le calde sau la temperatura camerei.
S-ar putea să-ți mai placă și…
Rulouri cu Salam Uscat Cris-Tim în foitaj
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Frittata cu Salam Turist Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-40 min.
Pizza Calzone cu Salam Italian Uscat Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Ciabatta cu Salam din Casa Cris-Tim și Șuncă Praga CrIs-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 10-15 min.
Pizza de Vacanță – cu Salam de Vară Uscat și Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Pizza de Vacanță – cu Salam de Vară Uscat și Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Chifle savuroase cu Salam de Vară Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 10-15 min.
Festin cu paste și Salam de Porc Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 20-30 min.
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Pâine de casă cu Salam cu Șuncă Cris-Tim și Măsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore