Cornulețe cu Sparanghel și Salam Victoria Cris-Tim

Home > Rețete > Patiserie > Cornulețe cu Sparanghel și Salam Victoria Cris-Tim

Această rețetă simplă de Cornulețe cu Salam Victoria Cris-Tim și sparanghel în foitaj va fi cu siguranță un aperitiv sau gustare delicioasă pentru orice ocazie. Poftă bună!

Dificultate: ușor-mediu

Durata: 50-60 min.

Ingrediente:

• 1 pachet de foi de foitaj (aproximativ 230 g), dezghețate
• 1 legătură de sparanghel verde proaspăt (aproximativ 250 g)
• 8 felii subțiri de Salam Victoria Cris-Tim
• 150 g brânză de capră sau brânză feta, fărâmițată
• 2 linguri de semințe de susan
• Ulei de măsline extravirgin
• Sare și piper după gust
• Ovăz sau făină pentru presărat pe masa de lucru

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Pregătește foaia de foitaj:
• Preîncălzește cuptorul la 200°C .
2. Pregătește sparanghelul:
• Spală sparanghelul sub apă rece și taie partea lemnoasă din capătul inferior al tijelor.
• Îndepărtează țesuturile lemnoase și păstrează doar părțile moi și verzi ale sparanghelului.
3. Asamblează tartele:
• Desfășoară foile de foitaj și taie-le în 4 părți egale, astfel încât să obții 8 dreptunghiuri.
4. Adaugă sparanghelul și șunca:
• Așează pe fiecare dreptunghi de foitaj o felie de Salam Victoria Cris-Tim.
• Așează câteva tije de sparanghel pe deasupra șuncii.
• Presară brânza fărâmițată peste sparanghel.
• Rulează ușor foietajul în jurul ingredientelor pentru a forma un mic cornuleț de foitaj.
5. Presară semințe de susan:
• Pune cornulețele sau pachetele de foietaj pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
• Folosește o pensulă pentru a unge ușor partea de deasupra a fiecărui cornuleț cu ulei de măsline și presară semințe de susan deasupra.
6. Coace:
• Bagă tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când foitajul are o crustă aurie și crocantă.
7. Servește:
• Scoate cornulețele din cuptor și lasă-le să se răcească ușor; servește-le calde sau la temperatura camerei.

S-ar putea să-ți mai placă și…