Pâine de casă cu Salam cu Șuncă Cris-Tim și Măsline
Bucurați-vă de această pâine delicioasă de casă proaspăt coaptă cu măsline și Salam cu Șuncă Cris-Tim!
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore

• 500 g făină de grâu
• 10 g sare
• 7 g drojdie uscată
• 300 ml apă caldă
• 2 linguri ulei de măsline
• 100 g măsline (verzi sau negre), fără sâmburi, tăiate în bucăți mici
• 100 g Salam cu Șuncă Cris-Tim, tăiat în bucăți mici
• Făină pentru presărat
• Ulei de măsline pentru uns
1. Într-un castron mare, amestecați făina și sarea.
2. Într-un alt castron, dizolvați drojdia uscată în apa caldă. Lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ 5-10 minute sau până când începe să facă bule.
3. Turnați amestecul de drojdie peste făină și adăugați cele 2 linguri de ulei de măsline. Amestecați bine până când obțineți un aluat omogen.
4. Adăugați măslinele și bucățile de Salam cu Șuncă Cris-Tim în aluat. Framântați aluatul timp de aproximativ 5-7 minute până când măslinele și salamul sunt uniform încorporate în aluat și acesta devine elastic.
5. Acoperiți castronul cu un șervețel umed sau folie de plastic și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1-2 ore, până când se dublează în volum.
6. Preîncălziți cuptorul la 200°C și pregătiți o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei de măsline.
7. Răsturnați aluatul crescut pe o suprafață presărată cu făină și formați-l într-o minge. Așezați mingea de aluat pe tavă și folosiți un cuțit ascuțit pentru a face câteva tăieturi superficiale în formă de cruce sau linii pe partea de sus a pâinii.
8. Acoperiți din nou cu tava cu un șervețel umed și lăsați-o să se odihnească timp de încă 20-30 de minute.
9. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când pâinea este frumos rumenită și sună a gol atunci când bateți ușor partea de jos cu degetul.
10. Lăsați pâinea să se răcească puțin înainte de a o tăia în felii și de a o savura. Poate fi servită cu unt sau simplă.
S-ar putea să-ți mai placă și…
Rulouri cu Salam Uscat Cris-Tim în foitaj
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Frittata cu Salam Turist Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-40 min.
Pizza Calzone cu Salam Italian Uscat Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Ciabatta cu Salam din Casa Cris-Tim și Șuncă Praga CrIs-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 10-15 min.
Pizza de Vacanță – cu Salam de Vară Uscat și Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Pizza de Vacanță – cu Salam de Vară Uscat și Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Chifle savuroase cu Salam de Vară Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 10-15 min.
Festin cu paste și Salam de Porc Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 20-30 min.
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacă pregătiți propriul aluat)
Pâine de casă cu Salam cu Șuncă Cris-Tim și Măsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore