O reลฃetฤ delicioasฤ de Pizza cu salam Italian Uscat Cris-Tim, care cu siguranta รฎลฃi va bucura prietenii ลi familia.
Dificultate: uศor-mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)

Pentru aluat:
โข 400 g fฤinฤ de pizza
โข 1 plic de drojdie uscatฤ activฤ (aproximativ 7 g)
โข 1 linguriศฤ de zahฤr
โข 1 linguriศฤ de sare
โข 250 ml apฤ cฤlduศฤ
โข 2 linguri de ulei de mฤsline
Pentru umpluturฤ:
โข 150 g Salam Italian Uscat, tฤiat รฎn fรขศii subศiri
โข 200 g brรขnzฤ mozzarella, tฤiatฤ รฎn bucฤศi sau rฤzuitฤ
โข 10-12 frunze proaspete de busuioc
โข 4-5 roศii cherry, tฤiate รฎn jumฤtate
โข 2 linguri de ulei de mฤsline
โข Sare ศi piper, dupฤ gust
โข Sos de roศii (opศional, pentru servire)
Pregฤtiศi aluatul:
โข รntr-un castron mare, amestecaศi fฤina cu sarea ศi zahฤrul. Adฤugaศi drojdia uscatฤ ศi amestecaศi.
โข Adฤugaศi apa cฤlduศฤ ศi uleiul de mฤsline. Amestecaศi pรขnฤ cรขnd obศineศi un aluat omogen.
โข Transferaศi aluatul pe o suprafaศฤ presฤratฤ cu fฤinฤ ศi frฤmรขntaศi-l timp de aproximativ 5-7 minute sau pรขnฤ cรขnd devine elastic ศi neted.
โข Formaศi o minge din aluat ศi aศezaศi-o รฎntr-un castron uns cu ulei. Acoperiศi cu un prosop curat ศi lฤsaศi aluatul sฤ creascฤ timp de aproximativ 1 orฤ sau pรขnฤ cรขnd se dubleazฤ รฎn volum.
Preรฎncฤlziศi cuptorul:
โข รn timp ce aluatul creศte, preรฎncฤlziศi cuptorul la 220ยฐC ศi aศezaศi o tavฤ sau o piatrฤ de pizza รฎn cuptor pentru a se รฎncฤlzi.
Asamblaศi calzone-ul:
โข Dupฤ ce aluatul a crescut, rฤsturnaศi-l pe o suprafaศฤ presฤratฤ cu fฤinฤ ศi รฎmpฤrศiศi-l รฎn douฤ pฤrศi egale.
โข Rulaศi fiecare bucatฤ de aluat รฎntr-un cerc cu un diametru de aproximativ 25-30 cm.
โข Aศezaศi o parte din fรขศiile de salam pe jumฤtate din cercul de aluat.
โข Adฤugaศi bucฤศile de brรขnzฤ mozzarella peste Salamul Italian Uscat Cris-Tim.
โข Aศezaศi frunzele de busuioc ศi roศiile cherry pe brรขnzฤ.
โข Presฤraศi puศin ulei de mฤsline, sare ศi piper, dupฤ gust.
รnchideศi calzone-ul:
โข รndoiศi cealaltฤ jumฤtate a aluatului peste umpluturฤ pentru a acoperi ingredientele.
โข Presaศi marginile aluatului pentru a sigila calzone-ul.
โข Folosiศi o furculiศฤ pentru a face cรขteva gฤuri mici pe partea de sus a calzone-ului pentru a permite aburului sฤ scape รฎn timpul coacerii.
Coaceศi calzone-ul:
โข Cu grijฤ, transferaศi calzone-ul pe tava sau piatra preรฎncฤlzitฤ din cuptor.
โข Coaceศi timp de aproximativ 15-20 de minute sau pรขnฤ cรขnd aluatul devine auriu ศi crocant.
Serviศi calzone-ul:
โข a. Dupฤ ce aศi scos calzone-ul din cuptor, lฤsaศi-l sฤ se odihneascฤ cรขteva minute รฎnainte de a-l tฤia รฎn bucฤศi.
โข b. Puteศi servi calzone-ul cu sos de roศii sau ketchup, dacฤ doriศi.
Bucuraศi-vฤ de aceastฤ Pizza calzone delicioasฤ cu Salam Italian Uscat Cris-Tim! Este perfectฤ pentru o cinฤ rapidฤ sau pentru a fi savuratฤ la orice orฤ din zi.
S-ar putea sฤ-ศi mai placฤ ศi…
Rulouri cu Salam Uscat Cris-Tim รฎn foitaj
Dificultate: uศor
Durata: 30-40 min.
Frittata cu Salam Turist Cris-Tim
Dificultate: uศor-mediu
Durata: 30-40 min.
Ciabatta cu Salam din Casa Cris-Tim ศi ศuncฤ Praga CrIs-Tim
Dificultate: uศor
Durata: 10-15 min.
Pizza de Vacanศฤ – cu Salam de Varฤ Uscat ศi Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Pizza de Vacanศฤ – cu Salam de Varฤ Uscat ศi Mozzarella
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Chifle savuroase cu Salam de Varฤ Cris-Tim
Dificultate: uศor
Durata: 10-15 min.
Festin cu paste ศi Salam de Porc Cris-Tim
Dificultate: uศor
Durata: 20-30 min.
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Calzone ispititor cu Salam Rustic Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤ pregฤtiศi propriul aluat)
Pรขine de casฤ cu Salam cu ศuncฤ Cris-Tim ศi Mฤsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore
Pรขine de casฤ cu Salam cu ศuncฤ Cris-Tim ศi Mฤsline
Dificultate: mediu
Durata: 3.5-4.5 ore