Pizza Calzone cu Salam Italian Uscat Cris-Tim

Acasฤƒ > Reศ›ete > Pizza > Pizza Calzone cu Salam Italian Uscat Cris-Tim

O reลฃetฤƒ delicioasฤƒ de Pizza cu salam Italian Uscat Cris-Tim, care cu siguranta รฎลฃi va bucura prietenii ลŸi familia.

Dificultate: uศ™or-mediu

Durata: 30-45 min. (+60-75.min. dacฤƒ pregฤƒtiศ›i propriul aluat)

Ingrediente:

Pentru aluat:
โ€ข 400 g fฤƒinฤƒ de pizza
โ€ข 1 plic de drojdie uscatฤƒ activฤƒ (aproximativ 7 g)
โ€ข 1 linguriศ›ฤƒ de zahฤƒr
โ€ข 1 linguriศ›ฤƒ de sare
โ€ข 250 ml apฤƒ cฤƒlduศ›ฤƒ
โ€ข 2 linguri de ulei de mฤƒsline
Pentru umpluturฤƒ:
โ€ข 150 g Salam Italian Uscat, tฤƒiat รฎn fรขศ™ii subศ›iri
โ€ข 200 g brรขnzฤƒ mozzarella, tฤƒiatฤƒ รฎn bucฤƒศ›i sau rฤƒzuitฤƒ
โ€ข 10-12 frunze proaspete de busuioc
โ€ข 4-5 roศ™ii cherry, tฤƒiate รฎn jumฤƒtate
โ€ข 2 linguri de ulei de mฤƒsline
โ€ข Sare ศ™i piper, dupฤƒ gust
โ€ข Sos de roศ™ii (opศ›ional, pentru servire)

Reลฃeta ta รฎn cรขลฃiva paลŸi simpli:

Pregฤƒtiศ›i aluatul:
โ€ข รŽntr-un castron mare, amestecaศ›i fฤƒina cu sarea ศ™i zahฤƒrul. Adฤƒugaศ›i drojdia uscatฤƒ ศ™i amestecaศ›i.
โ€ข Adฤƒugaศ›i apa cฤƒlduศ›ฤƒ ศ™i uleiul de mฤƒsline. Amestecaศ›i pรขnฤƒ cรขnd obศ›ineศ›i un aluat omogen.
โ€ข Transferaศ›i aluatul pe o suprafaศ›ฤƒ presฤƒratฤƒ cu fฤƒinฤƒ ศ™i frฤƒmรขntaศ›i-l timp de aproximativ 5-7 minute sau pรขnฤƒ cรขnd devine elastic ศ™i neted.
โ€ข Formaศ›i o minge din aluat ศ™i aศ™ezaศ›i-o รฎntr-un castron uns cu ulei. Acoperiศ›i cu un prosop curat ศ™i lฤƒsaศ›i aluatul sฤƒ creascฤƒ timp de aproximativ 1 orฤƒ sau pรขnฤƒ cรขnd se dubleazฤƒ รฎn volum.
Preรฎncฤƒlziศ›i cuptorul:
โ€ข รŽn timp ce aluatul creศ™te, preรฎncฤƒlziศ›i cuptorul la 220ยฐC ศ™i aศ™ezaศ›i o tavฤƒ sau o piatrฤƒ de pizza รฎn cuptor pentru a se รฎncฤƒlzi.
Asamblaศ›i calzone-ul:
โ€ข Dupฤƒ ce aluatul a crescut, rฤƒsturnaศ›i-l pe o suprafaศ›ฤƒ presฤƒratฤƒ cu fฤƒinฤƒ ศ™i รฎmpฤƒrศ›iศ›i-l รฎn douฤƒ pฤƒrศ›i egale.
โ€ข Rulaศ›i fiecare bucatฤƒ de aluat รฎntr-un cerc cu un diametru de aproximativ 25-30 cm.
โ€ข Aศ™ezaศ›i o parte din fรขศ™iile de salam pe jumฤƒtate din cercul de aluat.
โ€ข Adฤƒugaศ›i bucฤƒศ›ile de brรขnzฤƒ mozzarella peste Salamul Italian Uscat Cris-Tim.
โ€ข Aศ™ezaศ›i frunzele de busuioc ศ™i roศ™iile cherry pe brรขnzฤƒ.
โ€ข Presฤƒraศ›i puศ›in ulei de mฤƒsline, sare ศ™i piper, dupฤƒ gust.
รŽnchideศ›i calzone-ul:
โ€ข รŽndoiศ›i cealaltฤƒ jumฤƒtate a aluatului peste umpluturฤƒ pentru a acoperi ingredientele.
โ€ข Presaศ›i marginile aluatului pentru a sigila calzone-ul.
โ€ข Folosiศ›i o furculiศ›ฤƒ pentru a face cรขteva gฤƒuri mici pe partea de sus a calzone-ului pentru a permite aburului sฤƒ scape รฎn timpul coacerii.
Coaceศ›i calzone-ul:
โ€ข Cu grijฤƒ, transferaศ›i calzone-ul pe tava sau piatra preรฎncฤƒlzitฤƒ din cuptor.
โ€ข Coaceศ›i timp de aproximativ 15-20 de minute sau pรขnฤƒ cรขnd aluatul devine auriu ศ™i crocant.
Serviศ›i calzone-ul:
โ€ข a. Dupฤƒ ce aศ›i scos calzone-ul din cuptor, lฤƒsaศ›i-l sฤƒ se odihneascฤƒ cรขteva minute รฎnainte de a-l tฤƒia รฎn bucฤƒศ›i.
โ€ข b. Puteศ›i servi calzone-ul cu sos de roศ™ii sau ketchup, dacฤƒ doriศ›i.
Bucuraศ›i-vฤƒ de aceastฤƒ Pizza calzone delicioasฤƒ cu Salam Italian Uscat Cris-Tim! Este perfectฤƒ pentru o cinฤƒ rapidฤƒ sau pentru a fi savuratฤƒ la orice orฤƒ din zi.

S-ar putea sฤƒ-ศ›i mai placฤƒ ศ™i…