Chiftele aurii cu Salam Paprika Iute Csardas

Acasă > Rețete > Mâncăruri > Chiftele aurii cu Salam Paprika Iute Csardas

Prepară cu ajutorul acestei reţete chiftele delicioase cu salam Paprika Iute Csardas. Sunt delicioase calde sau reci, simple sau însoțite de o salată de roșii sau de murături. Poftă bună!

Dificultate: ușor

Durata: 45-50 min.

Ingrediente:

• 300 g cartofi, curățați și tăiați cubulețe
• 100 g Salam Paprika Iute Csardas tăiat cubulețe sau fâșii subțiri
• 150 g brânză cheddar, rasă
• 2 ouă mari
• 50 g făină
• 2 lingurițe de praf de copt
• Sare și piper, după gust
• Oregano, rozmarin sau pătrunjel uscat, opțional, pentru a presăra deasupra

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Fierbe cartofii cubulețe în apă sărată până devin moi. Scurge-i și prepară un piure de cartofi, adăugând puțină sare și piper după gust. Lasă piureul să se răcească.
2. Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, pe care o poți acoperi cu hârtie de copt.
3. Într-un castron mare, amestecă piureul de cartofi, făina, praful de copt și ouăle. Asigură-te că ingredientele sunt bine combinate.
4. Adaugă cubulețele de Salam Paprika Iute Csardas și brânza cheddar rasă în amestecul de cartofi și amestecă bine.
5. Cu mâinile umede, formează bile din compoziție (aproximativ 3-4 centimetri în diametru) și așază-le pe tava pregătită.
6. Coace chiftelele în cuptor preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii și se rumenesc frumos pe partea de sus.
7. După ce le scoți din cuptor, poți să le presari cu oregano, rozmarin sau pătrunjel uscat, dacă dorești.

S-ar putea să-ți mai placă și…