Baghetă Savuroasă cu Salam de Sibiu, Rucola și Nectarină

Home > Rețete > Sendviș > Baghetă Savuroasă cu Salam de Sibiu, Rucola și Nectarină

Această baghetă cu Salam de Sibiu IGP Cris-Tim, rucola și nectarină este o combinație delicioasă de arome și texturi, cu o ușoară dulceață dată de nectarine și prospețime adusă de rucola. Poftă bună!

Dificultate: ușor

Durata: 15-20 min.

Ingrediente:

• 1 baghetă proaspătă de aproximativ 50 cm
• 100-150 g de Salam de Sibiu IGP Cris-Tim tăiat în feliuțe subțiri
• 50 g de unt la temperatura camerei
• 1-2 nectarine mature, tăiate în felii subțiri
• 1 mână de rucola proaspătă
• aproximativ 100 g de brânză mozzarella (opțional)
• 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
• 2 linguri de oțet balsamic

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Tăiați bagheta: Tăiați bagheta în două părți egale sau în porții individuale, în funcție de preferință.
2. Preîncălziți cuptorul (opțional): Dacă doriți, puteți preîncălzi cuptorul la 180°C pentru a încălzi bagheta puțin înainte de a adăuga ingredientele.
3. Asamblați sandvișul:
• Începeți cu o parte a baghetei.
• Așezați feliile de Salam de Sibiu pe pâine, acoperind întreaga suprafață.
• Adăugați nectarinele tăiate în felii subțiri sau cuburi peste salam.
• Așezați frunzele de rucola deasupra nectarinelor.
• Dacă doriți, adăugați brânza mozzarella în bucăți sau răzuită deasupra.
4. Pregătiți dressing-ul:
• Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline și oțetul balsamic.
5. Finalizați sandvișul:
• Turnați dressing-ul pregătit peste ingredientele din baghetă.
• Acoperiți cu cealaltă jumătate a baghetei pentru a forma un sandviș.
7. Tăiați și serviți: Tăiați bagheta în porții sau felii în funcție de preferința dvs. și serviți-o imediat.

S-ar putea să-ți mai placă și…