• Grupul Cris-Tim
    • Despre noi
    • Linii de Business
    • Inovație & Calitate
    • Vânzări & Distribuție
  • Branduri
    • Cris-Tim
    • Matache Măcelaru
    • Produse Obrăjori
    • Alpinia
    • Csárdás
    • Bunătăți
    • Lactate Cris-Tim
  • Eticheta curată
  • Campanii
  • Cariere
  • Magazinele Cris-Tim
  • Contact
    • Contact
    • Sesizări și reclamații
  • Media
  • Română
  • English (Engleză)
Cris-Tim
  • Grupul Cris-Tim
    • Despre noi
    • Linii de Business
    • Inovație & Calitate
    • Vânzări & Distribuție
  • Branduri
    • Cris-Tim
    • Matache Măcelaru
    • Obrăjori
    • Alpinia
    • Csárdás
    • Bunătăți
    • Lactate Cris-Tim
  • Eticheta curată
  • Campanii
  • Cariere
  • Magazinele Cris-Tim
  • Contact
    • Contact
    • Sesizări și reclamații
  • Media
  • Română
    • English (Engleză)
  • Follow
  • Follow
  • Follow
Accentuează culoarea cărnii, oferă aromă specifică și distrug bacteria Clostridium Botulinum, care provoacă botulismul.

 
  • Nitrit de sodiu
  • Acetat de Sodiu

Colorant natural ce asigură menținerea culorii produsului. Se extrage dintr-o sursă naturală comestibilă și asigură culoarea produsului.

  • Carmine

Ajută la păstrarea gustului, mirosului și valorii nutriționale a produsului. Încetinește râncezirea grăsimilor din produs și întârzie efectul nedorit de pierdere a culorii naturale rozalii a cărnii.

 

  • Ascorbat de sodiu

Fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a produsului. Omogenizează ingredientele, oferă o textură fină și suculență. Ajută la menținerea culorii preparatelor din carne și stabilizarea grăsimilor.

 

  • Trifosfați
  • Difosfați
  • Polifosfați
  • Citrați de sodiu

MDM

 

Eliminarea MDM-ului

 

Carnea separată mecanic, denumită și MDM este produsul obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oase, după dezosare sau din carcasele de carne de pasăre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM se obține în principal din gâturi, aripi și picioare de pasăre, ce sunt tocate până devin o pastă. Această pastă are o valoare nutritivă foarte scăzută și prezintă un risc crescut al populației microbiene. De obicei produsele preparate din carne separată mecanic au prețuri mai scăzute decât preparatele la care nu este folosită.

Monoglutamat de sodiu

 

Ce este

E621 sau monoglutamatul de sodiu se folosește că potențiator de aromă în diferite preparate culinare pregătite acasă și la restaurant, dar mai cu seamă în semipreparatele existente în comerț (mezeluri, preparate din pește, semipreparate, sucuri, sosuri de diferite tipuri, alimente congelate, preparate din lapte etc.).

 

Prin înlăturare

Beneficiul direct al eliminării MSG-ului se regăsește practic în diminuarea riscului pentru consumator de a ingera o cantiatate mai mare, decât limita admisă de FAO/OMS, de 0.15g/kilocorp, având în vedere gamă largă de produse unde este inclus, fiind destul de greu a fi limitată cantitatea ingerată zilnic.

Arome artificiale

 

Substanțe aromatizante de sinteza - Aceste substanțe aromatizante sunt obținute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie în stare naturală, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conține substanțe aromatizante naturale.

 

Prin înlăturare

Creștere calitativă intrinsecă în produse, în sensul îmbunătățirii profilurilor proteic și lipidic, prin înlocuirea masei de amidon și a apei de hidratare cu carne, practic o înlocuire a unui substrat de carbohidrați cu sursă de proteină și grăsime.

 

Soia

 

Beneficii

Îmbunătățirea destinației pentru consumatori, în sensul eliminării alergenului soia și satisfacerea unei cerințe speciale pentru consumatorii alergici la soia.

Îmbunătățirea calității senzoriale a produselor, prin înlocuirea proteinei vegetale cu carne, fiind astfel eliminați din compoziția produselor compuși sau precursori care pot afectecta negativ proprietățile senzoriale.

 

Amidon

 

Ce este

Amidonul este o polizaharidă care, din punct de vedere structural, este alcătuită din amiloză și amilopectină.

Ca aditiv pentru prelucrarea produselor alimentare, amidonul alimentar este de obicei utilizat ca agent de îngroșare și stabilizator în alimente cum ar fi budincă, cremă, supe, sosuri, umpluturi de plăcintă, dressinguri pentru salată și pentru a prepara fidea și paste făinoase. Funcționează ca agenți de îngroșare, diluanți, stabilizatori de emulsie și sunt lianți excepționali în carnea procesată.

 

Prin înlăturare

Creștere calitativă intrinsecă în produse, în sensul îmbunătățirii profilurilor proteic și lipidic, prin înlocuirea masei de amidon și a apei de hidradate cu carne, practic o înlocuire a unui substrat de carbohidrați cu sursă de proteină și grăsime.

Gluten

 

Ce este

Glutenul este un compozit de proteine de depozitare denumite prolamine și gluteline și depozitat împreună cu amidonul în endospermă (care hrănește planta embrionară în timpul germinării) la diferite cereale. Se găsește în grâu, orz, secară, ovăz, specii înrudite și hibrizi (precum speltă, khorasan, emmer, einkorn, triticale, kamut etc. ) și produse derivate din acestea (precum malțul).

 

Fără gluten

Pentru că am vrut ca toți românii să aibă pe masa lor produse delicioase și sănătoase, am solicitat și obținut certificarea internațională „Fără Gluten”. Acum avem în portofoliu peste 80 produse Gluten Free și suntem mândri să fim primul producător de mezeluri din România, care deține această certificare din partea Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), asociație membră cu drepturi depline al Asociației Societăților Europene de Celiachie.

Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten. Astfel, persoanele afectate de intoleranță la gluten au acum garanția că se pot bucura fără grijă de produsele pe care le iubesc.

 

Beneficii

Îmbunătățirea destinației pentru consumatori, în sensul eliminării alergenului gluten și satisfacerea unei cerințe speciale pentru consumatorii alergici la gluten.

Cris-Tim

Obrăjori

Matache Măcelaru'

Csárdás

Alpinia

Bunătăți

  • Istoria Cris-Tim
  • Despre noi
  • Linii de business
  • Inovație
  • Comunicate de presă

Cris-Tim este o afacere construită cu pasiune de familia Timiș în anul 1992. Pornind de la un simplu chioșc și dezvoltându-se prin muncă, tenacitatea și seriozitatea soților Cristina și Radu Timiș, compania este acum unul dintre cei mai importanți producători de mezeluri din România – numele acesteia fiind însăși garanția calității produselor oferite.

Cris-Tim este una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața de mezeluri din România, la baza căreia stau câteva valori importante: grija pentru oameni, responsabilitatea, inovația, tradiția și calitatea. Oferim o gamă diversificată de produse alimentare, sigure și proaspete.

Așa am clădit Cris-Tim. Suntem mândri de relația strânsă pe care o avem cu clienții nostri și suntem hotărâți să fim aproape de ei și de partenerii noștri mai departe, pentru a construi împreună viitorul pe care ni-l dorim.

La baza grupului Cris-Tim stau câteva valori importante: grija pentru oameni, responsabilitatea, inovația, tradiția și calitatea. Oferim o gamă diversificată de produse alimentare, dar și de oportunități de business.

Suntem mândri de relația strânsă pe care o avem cu clienții nostri și suntem hotărâți să fim aproape de ei și de partenerii noștri mai departe, pentru a construi împreună viitorul pe care ni-l dorim.

De la bun început, am investit masiv în tehnologii inovatoare, ca să putem garanta calitatea excepțională. Acest lucru cere timp și resurse, dar mai presus de orice, dedicație și respect pentru toți clienții noștri.

 

 

Cris-Tim deschide trei piețe noi în cadrul târgului internațional de la Anuga 2023, eveniment global unde se dă ora exactă în ceea ce privește viitorul produselor alimentare

oct. 16, 2023

În cadrul Anuga 2023, Cris-Tim și-a consolidat parteneriatele actuale și a deschis trei noi piețe la export, ceea ce urcă la 20 numărul țărilor în care ajung produsele Cris-Tim cu eticheta curată. Totodată, producătorul român și-a prezentat în premieră lactatele...

read more

Grupul Cris-Tim lansează și lactatele Cris-Tim după investiții de peste 20 de milioane de euro făcute în ultimii zece ani la Eco-Ferm

oct. 13, 2023

Liderul pieței de mezeluri din România, Cris-Tim marchează o noua etapă importantă în evoluția afacerii de familie fondate acum trei decenii - să ofere lactate care provin de la cele 2.100 de văcuțe proprii. Lactatele Cris-Tim nu conțin ingrediente adăugate precum...

read more

Două decenii de la lansarea celui mai cunoscut produs din portofoliul Cris-Tim – salamul Săsesc. Peste 76.000 de tone vândute

aug. 28, 2023

Radu Timiș Jr.: “La Cris-Tim am folosit timpul cu folos și i-am dat valoare prin tot ceea ce am făcut în acești 30 de ani de existență - de la primul chioșc de doar 12 mp, de la primul Salam Săsesc și de la crearea produselor cu Eticheta Curată.” București, 28 august,...

read more
« Older Entries

  • Istoria Cris-Tim
  • Despre noi
  • Linii de business
  • Inovație
  • Comunicate de presă

Cris-Tim este o afacere construită cu pasiune de familia Timiș în anul 1992. Pornind de la un simplu chioșc și dezvoltându-se prin muncă, tenacitatea și seriozitatea soților Cristina și Radu Timiș, compania este acum unul dintre cei mai importanți producători de mezeluri din România – numele acesteia fiind însăși garanția calității produselor oferite.

 

Cris-Tim este una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața de mezeluri din România, la baza căreia stau câteva valori importante: grija pentru oameni, responsabilitatea, inovația, tradiția și calitatea. Oferim o gamă diversificată de produse alimentare, sigure și proaspete.

Așa am clădit Cris-Tim. Suntem mândri de relația strânsă pe care o avem cu clienții nostri și suntem hotărâți să fim aproape de ei și de partenerii noștri mai departe, pentru a construi împreună viitorul pe care ni-l dorim.

La baza grupului Cris-Tim stau câteva valori importante: grija pentru oameni, responsabilitatea, inovația, tradiția și calitatea. Oferim o gamă diversificată de produse alimentare, dar și de oportunități de business.

Suntem mândri de relația strânsă pe care o avem cu clienții nostri și suntem hotărâți să fim aproape de ei și de partenerii noștri mai departe, pentru a construi împreună viitorul pe care ni-l dorim.

De la bun început, am investit masiv în tehnologii inovatoare, ca să putem garanta calitatea excepțională. Acest lucru cere timp și resurse, dar mai presus de orice, dedicație și respect pentru toți clienții noștri.

  

Cris-Tim deschide trei piețe noi în cadrul târgului internațional de la Anuga 2023, eveniment global unde se dă ora exactă în ceea ce privește viitorul produselor alimentare

oct. 16, 2023

În cadrul Anuga 2023, Cris-Tim și-a consolidat parteneriatele actuale și a deschis trei noi piețe la export, ceea ce urcă la 20 numărul țărilor în care ajung produsele Cris-Tim cu eticheta curată. Totodată, producătorul român și-a prezentat în premieră lactatele...

read more

Grupul Cris-Tim lansează și lactatele Cris-Tim după investiții de peste 20 de milioane de euro făcute în ultimii zece ani la Eco-Ferm

oct. 13, 2023

Liderul pieței de mezeluri din România, Cris-Tim marchează o noua etapă importantă în evoluția afacerii de familie fondate acum trei decenii - să ofere lactate care provin de la cele 2.100 de văcuțe proprii. Lactatele Cris-Tim nu conțin ingrediente adăugate precum...

read more

Două decenii de la lansarea celui mai cunoscut produs din portofoliul Cris-Tim – salamul Săsesc. Peste 76.000 de tone vândute

aug. 28, 2023

Radu Timiș Jr.: “La Cris-Tim am folosit timpul cu folos și i-am dat valoare prin tot ceea ce am făcut în acești 30 de ani de existență - de la primul chioșc de doar 12 mp, de la primul Salam Săsesc și de la crearea produselor cu Eticheta Curată.” București, 28 august,...

read more
« Older Entries

Cris-Tim

Obrăjori

Matache Măcelaru

Alpinia

Csárdás

Catalog produse
Rețete