Această rețetă de paste cremoase cu suncă curcan Cris-Tim ar trebui să vă ofere aproximativ 3-4 porții. Este o opțiune delicioasă pentru o cină rapidă și savuroasă.
Dificultate: ușor
Durata: 35-40 min.

• 250 g de paste farfalle
• 1 cană (aproximativ 150 g) de mazăre verde congelată
• 150 g de Șuncă de Piept Curcan Cris-Tim feliată, tăiată fâșii (sau Șuncă Curcan Cris-Tim tăiată cubulețe)
• 1/2 cană (aproximativ 60 g) de brânză parmezan rasă
• 1 cană (aproximativ 240 ml) de smântână lichidă
• 1-2 căței de usturoi, mărunțiți
• 2 linguri (30 g) de unt
• Sare și piper, după gust
• 2 linguri (30 ml) de ulei de măsline pentru gătit
1. Începeți prin a fierbe pastele farfalle conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Aproximativ 8-10 minute ar trebui să fie suficiente pentru a obține paste al dente. Adăugați mazărea verde în ultimele 2-3 minute de fierbere. Scurgeți pastele și mazărea și păstrați o cană de apă de la fierbere.
2. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați Șunca Piept Curcan taiată fâșii (sau Șunca de curcan Cris-Tim tăiată cubulețe) și căliți-o până devine ușor aurie.
3. Adăugați usturoiul mărunțit în tigaie și căliți-l timp de aproximativ 1 minut.
4. Reduceți focul la minim și adăugați untul și smântâna lichidă în tigaie. Amestecați până când untul se topește și smântâna se încălzește.
5. Adăugați brânza parmezan rasă în sos și amestecați până când se topește și se înglobează bine. Dacă sosul pare prea gros, puteți subția cu puțină apă de la fierberea pastelor.
6. Condimentați sosul cu sare și piper după gust.
7. Adăugați pastele farfallele și mazărea fierte în tigaie și amestecați-le bine pentru a le ”îmbrăca” cu sos.
8. Amestecați pe foc timp de 2-3 minute până când toate ingredientele sunt bine încălzite.
9. Serviți farfallele cu mazăre verde și Șuncă curcan Cris-Tim (sau Șuncă Piept Curcan) cu o porție de parmezan ras deasupra.
S-ar putea să-ți mai placă și…
Tarta Campionilor cu Șuncă de Curcan Obrăjori
Dificultate: ușor
Durata: 40-45 min.
Sendviș vesel cu Șuncă de Porc Obrăjori
Dificultate: ușor
Durata: ~30 min.
Croissante cu Șuncă Piept curcan Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 15-20 min.
Panini Fresco cu Șuncă Piept Pui și mozzarella
Dificultate: ușor
Durata: 15-20 min.
Panini Fresco cu Șuncă Piept Pui și mozzarella
Dificultate: ușor
Durata: 15-20 min.
Răsfăț cu Șuncă Praga Cris-Tim și broccoli la cuptor
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Răsfăț cu Șuncă Praga Cris-Tim și broccoli la cuptor
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Tartă cu Șuncă Praga Matache Măcelaru’
Dificultate: mediu
Durata: ~1 ora
Sendviș vesel cu Șuncă de Porc Obrăjori
Dificultate: ușor
Durata: ~30 min.
Tarta Campionilor cu Șuncă de Curcan Obrăjori
Dificultate: ușor
Durata: 40-45 min.
Quesadilla cu Șunca de Pui Obrăjori
Dificultate: ușor
Durata: 15-20 min.