Sendviș vesel cu Șuncă de Porc Obrăjori

Home > Rețete > Sendviș > Sendviș vesel cu Șuncă de Porc Obrăjori

O mica creatură haioasă si delicioasă are îi va surprinde pe mititeii voștri!
Această rețetă cu Salam de porc Obrăjori va captiva cu siguranță imaginația copiilor și va face din masa lor o experiență distractivă și gustoasă.

Dificultate: ușor

Durata: ~30 min.

Ingrediente:

• 1-2 batoane sau baghete subțiri
• 150 g de Șuncă de porc Obrăjori
• 150 g de brânză sau cașcaval
• 2 roșii cherry
• 4-8 măsline negre
• O jumătate de castravete
• O mână de frunze de rucola
• Pentru decor: 2 jumatăți de roșii cherry, bucățele de castravete, brânză și măsline pentru corpul și capul gargăriței și al omizii

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Tăiați felii din batoane/baghete astfel încât să avem mai multe rotocoale;
2. Unge-ți rotocoalele de pâine cu un pic de unt.
3. Taiați Șunca de porc Obrăjori, cașcavalul/sau brânza tot în rotocoale (egale ca diametru cu rotocoalele de baton/baghetă).
4. Începeți să construiți omida pe o farfurie întinsă astfel: așezați câteva fire de rucola, apoi începeți să asezați repetitiv o felie de pâine + o felie de șuncă + o felie de brânză/ cașcaval + din loc în loc câte o felie de castravete.
5. Continuați să asezați rotocoalele repetitiv în ordinea menționată astfel încât să puteți crea corpul omizii.
6. Pentru capul omizii, utilizați o roșie cherry pe care o așezați pe farfurie, lângă corpul omizii. Folosiți măsline negre și bucăți de brânză/cașcaval pentru ochii și gura omizii și bucăți de castravete pentru a-i crea antenele.
7. Ca micul dejun să fie mai atrăgător, puteți realiza și o gărgăriță (corpul poate fi făcut dintr-o jumatate de roșie cherry, iar capul și bulinele care apar pe corpul acesteia se pot realiza din măsline) și câteva floricele din castravete (pe care le așezați peste rucola, lângă omidă).

S-ar putea să-ți mai placă și…