”Mumiile” simpatice și delicioase din crenvurști vor fi un succes la petrecerile de Halloween dar nu numai atunci. Ele sunt distractive de preparat și delicioase de mâncat!
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
• 3 pachete de Crenvurști de pui Obrajori
• 1 pachet de aluat dospit cumpărat din magazin sau aluat dospit făcut în casă (aproximativ 500g)
• Muștar sau ketchup pentru ochi
1. Preîncălziți cuptorul la temperatura specificată pe ambalajul aluatului dospit sau la 180°C.
2. Desfășurați aluatul dospit pe o suprafață curată și presărați cu puțină făină pentru a preveni lipirea. Tăiați aluatul în benzi subțiri, de aproximativ 1-2 cm lățime. Acestea vor fi “bandajele mumiei”.
3. Înfășurați fiecare crenvurst în fâșii de aluat. Lăsați un mic spațiu deasupra pentru a crea aspectul de cap al ”mumiei”.
4. Puneți ”mumiile” de Crenvurști de pui Obrăjori pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, asigurându-vă că spațiul dintre ele este suficient pentru a nu se lipi în timpul coacerii.
5. Coaceți ”mumiile” în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 12-15 minute sau până când aluatul devine auriu și crescut, iar crenvurștii sunt încălziți în interior.
6. După ce ”mumiile” de crenvurști sunt scoase din cuptor și s-au răcit ușor, puteți realiza ochii. Folosiți muștar sau ketchup pentru a crea ochii pe fiecare ”mumie”. Puteți face ochi mari sau mici, în funcție de preferințele dvs.
7. Serviți mumiile de crenvurști calde, alături de ketchup și muștar.
Aceste ”mumii” de crenvurști vor fi un succes la petrecerile de Halloween și nu numai atunci. Ele sunt distractive de preparat și delicioase de mâncat!
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-40 min.
Dificultate: ușor
Durata: 15-20 min.
Dificultate: ușor
Durata: 20-30 min.
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Aromele artificiale sunt substanțe aromatizante obținute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie în stare naturală, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conține substanțe aromatizante naturale.
Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit în foarte multe alimente ca potențiator de aromă, aprobat în UE ca aditiv alimentar sub codul E621. Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozează în anumite limite astfel încât la o rație alimentară normală, doza zilnică acceptata să nu depășească 0.15 g/kcorp.
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Româna pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.
Colorant natural ce asigură menținerea culorii produsului. Se extrage dintr-o sursă naturală comestibilă și asigură culoarea produsului.
Ajută la păstrarea gustului, mirosului și valorii nutriționale a produsului. Încetinește râncezirea grăsimilor din produs și întârzie efectul nedorit de pierdere a culorii naturale rozalii a cărnii.
Fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a produsului. Omogenizează ingredientele, oferă o textură fină și suculență. Ajută la menținerea culorii preparatelor din carne și stabilizarea grăsimilor.
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.