Încearcă această reţetă uşoară de bărcuţe realizate din cartofi umpluți cu cheddar și Bacon Aplinia. Te poţi bucura de acest preparat ca fel principal, alături de o salată proaspătă.
Dificultate: ușor-mediu
Durata: ~ 1 ora

4 cartofi mari
200 g bacon Alpinia tăiat cubulețe
1 ceapă mică, tocată fin
1 cățel de usturoi, tocat
1 cană de cheddar ras
1/2 cană de smântână sau iaurt gras
2 linguri de unt
Sare și piper, după gust
Pătrunjel proaspăt, tocat
1. Spală bine cartofii și înțeapă-i cu o furculiță sau cu vârful unui cuțit în câteva locuri. Așează-i pe o tavă de copt și dă-i la cuptor preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 45-60 de minute sau până ce sunt complet copți. Verifică-i dacă sunt gata înfigând un cuțit în mijlocul unui cartof; dacă intră ușor, sunt gata.
2. Între timp, într-o tigaie mare, prăjește cubulețele de bacon Alpinia până devin crocante. Scoate-le pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
3. În aceeași tigaie, folosind grăsimea lăsată de bacon, adaugă ceapa tocată și călește-o până devine translucidă. Adaugă usturoiul tocat și călește-l încă 1-2 minute. Apoi, oprește focul.
4. Când cartofii sunt gata, taie un capac deasupra fiecărui cartof și golește-i ușor cu o lingură. Păstrează partea de cartof scoasă într-un bol.
5. În bolul cu cartoful scos, adaugă ceapa și usturoiul călite, jumătate din baconul prăjit, jumătate din cheddarul ras și smântâna sau iaurtul. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Asezonează cu sare și piper după gust.
6. Umple fiecare cartof cu amestecul pregătit și presară deasupra restul de cheddar și bacon.
7. Pune cartofii umpluți înapoi în cuptorul preîncălzit pentru încă 10-15 minute sau până ce cheddarul este topit și începe să se rumenească.
8. Scoate cartofii din cuptor și, dacă dorești, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un aspect mai atrăgător.
S-ar putea să-ți mai placă și…
Tăiței răsfățați cu Costiță Afumată Extra Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Tartă cu Șunculiță Țărănească Afumată Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: ~75-95 min.
Mini Tarte cu Mușchi File Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Cartofi feliați cu bacon la tigaie
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Ardei umpluți înveliți cu bacon
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.
Brioșe cu Kaizer Cris-Tim
Dificultate: ușor-mediu
Durata: 30-45 min.
Tartă cu Jumări de Porc Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 1,5 - 2 ore (inclusiv timpul de odihnă al aluatului)
Bărcuțe la cuptor cu Mușchi Azuga Cris-Tim
Dificultate: mediu
Durata: 75-80 min.
Sendviș special cu Ruladă Pui Matache Măcelaru’
Dificultate: foarte ușor
Durata: 10-15 min.
Sendviș cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’
Dificultate: foarte ușor
Durata: 10-15 min.
Brioșe cu Jambon Curcan Matache Măcelaru’
Dificultate: ușor
Durata: 30-40 min.