Bărcuțe din cartofi cu bacon Alpinia

Acasă > Rețete > Mâncăruri > Bărcuțe din cartofi cu bacon Alpinia

Încearcă această reţetă uşoară de bărcuţe realizate din cartofi umpluți cu cheddar și Bacon Aplinia. Te poţi bucura de acest preparat ca fel principal, alături de o salată proaspătă.

Dificultate: ușor-mediu

Durata: ~ 1 ora

Ingrediente:

4 cartofi mari
200 g bacon Alpinia tăiat cubulețe
1 ceapă mică, tocată fin
1 cățel de usturoi, tocat
1 cană de cheddar ras
1/2 cană de smântână sau iaurt gras
2 linguri de unt
Sare și piper, după gust
Pătrunjel proaspăt, tocat

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Spală bine cartofii și înțeapă-i cu o furculiță sau cu vârful unui cuțit în câteva locuri. Așează-i pe o tavă de copt și dă-i la cuptor preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 45-60 de minute sau până ce sunt complet copți. Verifică-i dacă sunt gata înfigând un cuțit în mijlocul unui cartof; dacă intră ușor, sunt gata.
2. Între timp, într-o tigaie mare, prăjește cubulețele de bacon Alpinia până devin crocante. Scoate-le pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
3. În aceeași tigaie, folosind grăsimea lăsată de bacon, adaugă ceapa tocată și călește-o până devine translucidă. Adaugă usturoiul tocat și călește-l încă 1-2 minute. Apoi, oprește focul.
4. Când cartofii sunt gata, taie un capac deasupra fiecărui cartof și golește-i ușor cu o lingură. Păstrează partea de cartof scoasă într-un bol.
5. În bolul cu cartoful scos, adaugă ceapa și usturoiul călite, jumătate din baconul prăjit, jumătate din cheddarul ras și smântâna sau iaurtul. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Asezonează cu sare și piper după gust.
6. Umple fiecare cartof cu amestecul pregătit și presară deasupra restul de cheddar și bacon.
7. Pune cartofii umpluți înapoi în cuptorul preîncălzit pentru încă 10-15 minute sau până ce cheddarul este topit și începe să se rumenească.
8. Scoate cartofii din cuptor și, dacă dorești, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un aspect mai atrăgător.

S-ar putea să-ți mai placă și…