Gustare delicioasă la cuptor cu Gușă afumată Alpinia

Acasă > Rețete > Gustări calde > Gustare delicioasă la cuptor cu Gușă afumată Alpinia

Incearcă o reţetă uşoară de fritatta cu Guşă Afumată Alpinia atunci când ai nevoie de inspiraţie în bucătărie pentru pregătirea micului dejun sau pentru un fel de masă principal.

Dificultate: ușor-mediu

Durata: ~ 1 ora

Ingrediente:

• 8 felii de pâine (aproximativ 200-300 g)
• 200 g Gusă Afumată Alpinia, tăiată cubulețe
• 1 cană (aproximativ 120 g) de brânză cheddar rasă (sau orice alt tip de brânză preferat)
• 1/2 cană (aproximativ 60 g) de brânză mozzarella rasă
• 1/2 ceapă verde (aproximativ 50 g), tocată fin
• 4 ouă mari
• 2 căni (aproximativ 475 ml) de lapte
• 1/2 linguriță de praf de usturoi (opțional)
• Sare și piper, după gust
• Unt pentru uns tava

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tava rotundă (aproximativ 23-25 cm) cu puțin unt sau folosește hârtie de copt pentru a acoperi fundul tăvii.
2. Încinge o tigaie la foc mediu și prăjește cubulețele de Gușă Afumată Alpinia până devin crocante. Scoate-le pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
3. Într-un castron, bate ouăle și amestecă-le cu lapte. Poți adăuga puțină sare, piper și praf de usturoi (dacă dorești) în această compoziție.
4. Așează jumătate din feliile de pâine în tava rotundă. Adaugă jumătate din cantitatea de gușă, brânză cheddar, mozzarella și ceapă verde. Repetă straturile cu restul de ingrediente.
5. Toarnă amestecul de ou și lapte deasupra straturilor din tavă. Asigură-te că lichidul acoperă uniform toate ingredientele.
6. Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o să stea timp de aproximativ 30 de minute pentru a permite pâinii să absoarbă lichidul.
7. După aceea, îndepărtează folia de aluminiu și coace preparatul în cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când este auriu și ferm în centrul tavii.
8. Lasă preparatul să se odihnească timp de câteva minute înainte de a-l tăia în bucăți. Servește-l cald. Poftă bună!

S-ar putea să-ți mai placă și…