Brioșe cu Jambon Curcan Matache Măcelaru’

Acasă > Rețete > Gustări calde > Brioșe cu Jambon Curcan Matache Măcelaru’

Această reţetă simplă de brioşe cu Jambon Curcan Matache Măcelaru’ sunt ideale fie ca mic dejun sau gustare. Recomandăm să le servește calde. Poftă bună!

Dificultate: ușor

Durata: 30-40 min.

Ingrediente:

• 6 ouă mari
• 6 felii subțiri de Jambon Curcan Matache Măcelaru’
• 2 roșii mari, tăiate în cuburi mici
• 1/2 ceapă roșie, tocată fin
• 1/4 cană de brânză cheddar rasă (sau orice alt tip de brânză preferat), opțional
• Ulei de măsline pentru uns formele de brioșe
• Sare și piper, după gust
• Oregano sau pătrunjel proaspăt, opțional, pentru a presăra deasupra

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
2. Unge formele de brioșe cu ulei de măsline pentru a le pregăti pentru coacere.
3. Încinge o tigaie la foc mediu și prăjește ușor feliile de Jambon Curcan Matache Măcelaru’pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devin puțin crocante. După aceea, așază-le în formele de brioșe pentru a forma fundul acestora.
4. Într-un bol, amestecă roșiile tocate și ceapa roșie. Condimentează amestecul cu sare și piper după gust.
5. Așază amestecul de roșii și ceapă peste stratul de șuncă sau bacon din formele de brioșe.
6. Sparge câte un ou în fiecare formă, peste amestecul de roșii și ceapă.
7. Presară brânza rasă deasupra fiecărei brioșe (opțional).
8. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când albușurile sunt coapte și gălbenușurile sunt încă puțin moi.
9. Scoate brioșele din cuptor și presară oregano sau pătrunjel proaspăt, dacă dorești.

S-ar putea să-ți mai placă și…