Caltaboșul Cris-Tim este un preparat special, din carne și organe de porc (ficat, inimă), orez şi condimente. Este un aperitiv autentic consumat în sezonul rece, nelipsit de pe mesele de sărbătoare.
Caltaboșul Cris-Tim este un preparat special, din carne și organe de porc (ficat, inimă), orez şi condimente. Este un aperitiv autentic consumat în sezonul rece, nelipsit de pe mesele de sărbătoare.
Gramaj: 300 g.
Ingrediente: carne de porc, apă, organe de porc (ficat, inimă), șorici, orez, condimente și extracte de condimente, proteină din lapte, zaharuri (conțin lactoză), sare, antioxidant (acid ascorbic), arome naturale, legume deshidratate (ceapă), zahăr, conservant (nitrit de sodiu). Produsul poate conține urme de: țelină.
Valori nutriționale medii per 100g produs:
Valoare energetică: 778 kJ / 186 kcal
Grăsimi: 10,6 g din care
Acizi grași naturali: 3,9 g
Glucide: 4 g din care din care:
Zaharuri: 2,3 g
Proteine: 18,2 g
Sare: 1,3 g
Termen de valabilitate: 30 de zile.
Condiții de păstrare: 5-8°C
Colorant natural ce asigură menținerea culorii produsului. Se extrage dintr-o sursă naturală comestibilă și asigură culoarea produsului.
Ajută la păstrarea gustului, mirosului și valorii nutriționale a produsului. Încetinește râncezirea grăsimilor din produs și întârzie efectul nedorit de pierdere a culorii naturale rozalii a cărnii.
Fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a produsului. Omogenizează ingredientele, oferă o textură fină și suculență. Ajută la menținerea culorii preparatelor din carne și stabilizarea grăsimilor.
Carnea separată mecanic, denumită și MDM este produsul obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oase, după dezosare sau din carcasele de carne de pasăre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM se obține în principal din gâturi, aripi și picioare de pasăre, ce sunt tocate până devin o pastă. Această pastă are o valoare nutritivă foarte scăzută și prezintă un risc crescut al populației microbiene. De obicei produsele preparate din carne separată mecanic au prețuri mai scăzute decât preparatele la care nu este folosită.
E621 sau monoglutamatul de sodiu se folosește că potențiator de aromă în diferite preparate culinare pregătite acasă și la restaurant, dar mai cu seamă în semipreparatele existente în comerț (mezeluri, preparate din pește, semipreparate, sucuri, sosuri de diferite tipuri, alimente congelate, preparate din lapte etc.).
Beneficiul direct al eliminării MSG-ului se regăsește practic în diminuarea riscului pentru consumator de a ingera o cantiatate mai mare, decât limita admisă de FAO/OMS, de 0.15g/kilocorp, având în vedere gama largă de produse unde este inclus, fiind destul de greu a fi limitată cantitatea ingerată zilnic.
Substanțe aromatizante de sinteza - Aceste substanțe aromatizante sunt obținute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie în stare naturală, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conține substanțe aromatizante naturale.
Creștere calitativă intrinsecă în produse, în sensul îmbunătățirii profilurilor proteic și lipidic, prin înlocuirea masei de amidon și a apei de hidratare cu carne, practic o înlocuire a unui substrat de carbohidrați cu sursă de proteină și grăsime.
Îmbunătățirea destinației pentru consumatori, în sensul eliminării alergenului soia și satisfacerea unei cerințe speciale pentru consumatorii alergici la soia.
Îmbunătățirea calității senzoriale a produselor, prin înlocuirea proteinei vegetale cu carne, fiind astfel eliminați din compoziția produselor compuși sau precursori care pot afectecta negativ proprietățile senzoriale.
Amidonul este o polizaharidă care, din punct de vedere structural, este alcătuită din amiloză și amilopectină.
Ca aditiv pentru prelucrarea produselor alimentare, amidonul alimentar este de obicei utilizat ca agent de îngroșare și stabilizator în alimente cum ar fi budincă, cremă, supe, sosuri, umpluturi de plăcintă, dressinguri pentru salată și pentru a prepara fidea și paste făinoase. Funcționează ca agenți de îngroșare, diluanți, stabilizatori de emulsie și sunt lianți excepționali în carnea procesată.
Creștere calitativă intrinsecă în produse, în sensul îmbunătățirii profilurilor proteic și lipidic, prin înlocuirea masei de amidon și a apei de hidratate cu carne, practic o înlocuire a unui substrat de carbohidrați cu sursă de proteină și grăsime.
Glutenul este un compozit de proteine de depozitare denumite prolamine și gluteline și depozitat împreună cu amidonul în endospermă (care hrănește planta embrionară în timpul germinării) la diferite cereale. Se găsește în grâu, orz, secară, ovăz, specii înrudite și hibrizi (precum speltă, khorasan, emmer, einkorn, triticale, kamut etc. ) și produse derivate din acestea (precum malțul).
Pentru că am vrut ca toți românii să aibă pe masa lor produse delicioase și sănătoase, am solicitat și obținut certificarea internațională „Fără Gluten”. Acum avem în portofoliu peste 80 produse Gluten Free și suntem mândri să fim primul producător de mezeluri din România, care deține această certificare din partea Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), asociație membră cu drepturi depline al Asociației Societăților Europene de Celiachie.
Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten. Astfel, persoanele afectate de intoleranță la gluten au acum garanția că se pot bucura fără grijă de produsele pe care le iubesc.
Îmbunătățirea destinației pentru consumatori, în sensul eliminării alergenului gluten și satisfacerea unei cerințe speciale pentru consumatorii alergici la gluten.