Plăcintă cu Mușchi File Matache Măcelaru’

Acasă > Rețete > Gustări calde > Plăcintă cu Mușchi File Matache Măcelaru’

Această rețetă de Quiche Lorraine cu Mușchi File Matache Măcelaru’ este perfectă pentru o gustare sau o masă delicioasă. Poftă bună!

Dificultate: ușor

Durata: ~75 min.

Ingrediente:

Pentru aluat tartă: poți folosi unul cumpărat sau îl poți face acasă
Pentru umplutură:
• 200 g Șuncă Praga Matache Măcelaru’, tăiată cubulețe
• 200 g mozzarella, tăiată cubulețe sau rasă
• 2 ouă
• 200 ml smântână lichidă
• Sare și piper, după gust
• Oregano sau busuioc uscat, opțional
Pentru stratul de deasupra:
• 2-3 roșii mari, tăiate în felii subțiri
• Ulei de măsline pentru uns roșiile
• Sare și piper

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Începe prin a prepara aluatul:
• Într-un castron, amestecă făina și sarea.
• Adaugă untul cubulețe și frământă până obții un amestec mărunt și nisipos.
• Adaugă oul și apă rece, apoi frământă până obții un aluat omogen. Dacă este necesar, mai adaugă apă.
• Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l să se odihnească în frigider timp de 30 de minute.
2. Între timp, poți pregăti umplutura:
• Încinge o tigaie și prăjește Mușchiul file până devine crocant (în tigaie poți adăuga puțin ulei).
• După ce s-a prăjit, scoate mușchiul file pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
3. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
4. Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o formă de tartă. Poți să acoperi și marginile formei.
5. Într-un castron, amestecă ouăle, smântâna, laptele, brânza rasă, sare, piper și un praf de nucșoară.
6. Așază mușchiul file pe fundul crustei de tartă.
7. Toarnă amestecul de ou și smântână peste mușchiul file
8. Coace quiche-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când umplutura este coaptă și suprafața este ușor rumenită.
9. Lasă quiche-ul să se răcească puțin înainte de a-l tăia în bucăți și a-l servi. Poate fi servit cald sau la temperatura camerei.

S-ar putea să-ți mai placă și…