Omletă Ochioasă cu Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’

Acasă > Rețete > Gustări calde > Omletă Ochioasă cu Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’

Această Omletă Ochioasă cu Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’ este o opțiune delicioasă pentru micul dejun sau brunch și vă permite să îî personalizați aromele utilizând ierburile preferate.

Dificultate: ușor

Durata: 15-20 min.

Ingrediente:

• 2 Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’ (aproximativ 100 g)
• 4 ouă mari (150 g)
• 2 linguri de lapte (30 ml)
• 1 lingură de unt (15 g)
• Sare și piper, după gust
• 2 linguri de ierburi verzi proaspete (pătrunjel, mărar, cimbru, busuioc sau altele), tocate pentru a le presăra deasupra

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Tăiați Cârnații Oltenești Matache Măcelaru’ în bucăți mici sau felii subțiri.
2. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și adăugați untul. Lăsați-l să se topească și să se răspândească uniform pe suprafața tigăii.
3. Adăugați cârnații tăiați în tigaie și gătiți-i timp de aproximativ 3-5 minute sau până când devin ușor rumeniți și încep să elibereze aroma.
4. Într-un bol, bateți 2 ouă cu 2 linguri de lapte. Adăugați sare și piper după gust.
5. Turnați amestecul de ouă peste cârnați în tigaie, spargeți în tigaie și 2 ouă și gătițile pe toate la foc mediu.
6. Când marginea preparatului se îngroașă, presărați ierburile verzi tocate deasupra.
7. Continuați să gătiți preparatul până când vedeți că este copt și pe centru.
8. Glisați preparatul pe o farfurie și serviți-l cald, alături de pâine proaspătă, prăjită sau de o salată, după preferință.

S-ar putea să-ți mai placă și…