Salamul cu Șuncă de la Cris-Tim este un produs consistent și gustos, realizat dintr-un amestec de carne de porc cu bucăți de șuncă și condimente atent alese. Fiert și afumat cu fum natural din lemn de fag, reprezintă ingredientul perfect pentru un sandviș delicios sau...
Salamul Toast de la Cris-Tim este un produs fiert și afumat, realizat dintr-un amestec de carne de porc și vită, atent condimentat. Pentru afumarea acestui produs s-a folosit fum natural din lemn de fag. Caracterizat prin forma pătrată este ideal pentru sandvisurile...
Salamul din Casa Cris-Tim este realizat dintr-un amestec de carne de porc, slănină, carne de vită și condimente, fiert și afumat cu fum natural din lemn de fag. Ideal pentru gustări rapide și sandvișuri delicioase.
Salamul din Casa Cris-Tim este realizat dintr-un amestec de carne de porc, slănină, carne de vită și condimente, fiert și afumat cu fum natural din lemn de fag. Ideal pentru gustări rapide și sandvișuri delicioase.
Salamul de Vară Uscat Cris-Tim este un produs fiert și dublu afumat cu fum natural din lemn de fag, realizat din carne de porc și vită. Este ideal pentru sandvișuri sau platouri cu aperitive alături de brânzeturi.
În produsele Cris-Tim folosim numai condimente naturale cât și materie primă (carne) de înaltă calitate pentru a da gustul incontestabil al produselor noastre.
Aromele artificiale sunt substanțe aromatizante obținute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie în stare naturală, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conține substanțe aromatizante naturale.
FĂRĂ MONOGLUTAMAT DE SODIU ADĂUGAT
La Cris-Tim, dăm savoare produselor noastre prin condimente naturale specifice fiecărei rețete.
Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit în foarte multe alimente ca potențiator de aromă, aprobat în UE ca aditiv alimentar sub codul E621. Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozează în anumite limite astfel încât la o rație alimentară normală, doza zilnică acceptata să nu depășească 0.15 g/kcorp.
Deoarece Monoglutamatul de sodiu se utilizează într-o gamă variată de produse alimentare, eliminarea acestuia din produsele Cris-Tim, are ca scop prevenirea depășirii acestei doze.
Fără soia
La Cris-Tim, punem carne în produsele noastre și nu o înlocuim cu soia. Carnea este cel mai scump ingredient dintr-un produs, iar noi ne asumăm că indiferent de situație, oferim consumatorilor produse pe baza de carne fără alți substituenți.
Proteinele din soia sunt folosite în scopul înlocuirii proteinelor animale (carne), iar derivatele din soia, datorită puterii de hidratare se pot utiliza în tehnologia de fabricație a unor preparate din carne (ex: mezeluri).
De asemenea, soia poate fi un alergen pentru anumiți consumatori.
Fără MDM
Pentru a oferi produse de calitate cu un raport nutrițional corect, la Cris-Tim nu folosim MDM în produsele noastre.
MDM-ul sau Carnea Separată Mecanic (eng. Mechanically Deboned Meat) este produsul obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oase, după dezosare sau din carcasele de carne de pasăre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM-ul se obține în principal din carnea separată mecanic de pe gâturi, aripi și picioare de pasăre, care apoi este tocată până devine o pastă.
Fără Amidon
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare.
Produsele Cris-Tim nu conțin amidon deoarece nu înlocuim carnea cu un agent de îngroșare.
Fără gluten
Oferim garanția că și persoanele afectate de intoleranță la gluten se pot bucura fără grijă de produsele Cris-Tim.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Româna pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.
Accentuează culoarea cărnii, oferă aromă specifică și distrug bacteria Clostridium Botulinum, care provoacă botulismul.
Nitrit de sodiu
Acetat de Sodiu
Colorant natural ce asigură menținerea culorii produsului. Se extrage dintr-o sursă naturală comestibilă și asigură culoarea produsului.
Carmine
Ajută la păstrarea gustului, mirosului și valorii nutriționale a produsului. Încetinește râncezirea grăsimilor din produs și întârzie efectul nedorit de pierdere a culorii naturale rozalii a cărnii.
Ascorbat de sodiu
Acid ascorbic
Fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a produsului. Omogenizează ingredientele, oferă o textură fină și suculență. Ajută la menținerea culorii preparatelor din carne și stabilizarea grăsimilor.
Trifosfați
Difosfați
Polifosfați
Citrați de sodiu
Fără MDM
Pentru a oferi produse de calitate cu un raport nutrițional corect, la Cris-Tim nu folosim MDM în produsele noastre.
MDM-ul sau Carnea Separată Mecanic (eng. Mechanically Deboned Meat) este produsul obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oase, după dezosare sau din carcasele de carne de pasăre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM-ul se obține în principal din carnea separată mecanic de pe gâturi, aripi și picioare de pasăre, care apoi este tocată până devine o pastă.
Fără Monoglutamat de sodiu adăugat
La Cris-Tim, dăm savoare produselor noastre prin condimente naturale specifice fiecărei rețete.
Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit în foarte multe multe alimente ca potențiator de aromă, aprobat în UE ca aditiv alimentar sub codul E621. Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozează în anumite limite astfel încât la o rație alimentară normală, doza zilnică acceptata să nu depășească 0.15 g/kcorp.
Deoarece Monoglutamatul de sodiu se utilizează într-o gamă variată de produse alimentare, eliminarea acestuia din produsele Cris-Tim, are ca scop prevenirea depășirii acestei doze.
Arome artificiale
În produsele Cris-Tim folosim numai condimente naturale cât și materie primă (carne) de înaltă calitate pentru a da gustul incontestabil al produselor noastre.
Aromele artificiale sunt substanțe aromatizante obținute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie în stare naturală, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conține substanțe aromatizante naturale.
Fără Soia
La Cris-Tim, punem carne în produsele noastre și nu o înlocuim cu soia. Carnea este cel mai scump ingredient dintr-un produs, iar noi ne asumăm că indiferent de situație, oferim consumatorilor produse pe baza de carne fără alți substituenți.
Proteinele din soia sunt folosite în scopul înlocuirii proteinelor animale (carne), iar derivatele din soia, datorită puterii de hidratare se pot utiliza în tehnologia de fabricație a unor preparate din carne (ex: mezeluri).
De asemenea, soia poate fi un alergen pentru anumiți consumatori.
Fără Amidon
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare.
Produsele Cris-Tim nu conțin amidon deoarece nu înlocuim carnea cu un agent de îngroșare.
Fără Gluten
Oferim garanția că și persoanele afectate de intoleranță la gluten se pot bucura fără grijă de produsele Cris-Tim.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.