รn produsele Cris-Tim folosim numai condimente naturale cรขt ศi materie primฤ (carne) de รฎnaltฤ calitate pentru a da gustul incontestabil al produselor noastre.
Aromele artificiale sunt substanศe aromatizante obศinute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie รฎn stare naturalฤ, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conศine substanศe aromatizante naturale.
FฤRฤ MONOGLUTAMAT DE SODIU ADฤUGAT
La Cris-Tim, dฤm savoare produselor noastre prin condimente naturale specifice fiecฤrei reศete.
Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit รฎn foarte multe alimente ca potenศiator de aromฤ, aprobat รฎn UE ca aditiv alimentar sub codul E621. Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozeazฤ รฎn anumite limite astfel รฎncรขt la o raศie alimentarฤ normalฤ, doza zilnicฤ acceptata sฤ nu depฤศeascฤ 0.15 g/kcorp.
Deoarece Monoglutamatul de sodiu se utilizeazฤ รฎntr-o gamฤ variatฤ de produse alimentare, eliminarea acestuia din produsele Cris-Tim, are ca scop prevenirea depฤศirii acestei doze.
Fฤrฤ soia
La Cris-Tim, punem carne รฎn produsele noastre ศi nu o รฎnlocuim cu soia. Carnea este cel mai scump ingredient dintr-un produs, iar noi ne asumฤm cฤ indiferent de situaศie, oferim consumatorilor produse pe baza de carne fฤrฤ alศi substituenศi.
Proteinele din soia sunt folosite รฎn scopul รฎnlocuirii proteinelor animale (carne), iar derivatele din soia, datoritฤ puterii de hidratare se pot utiliza รฎn tehnologia de fabricaศie a unor preparate din carne (ex: mezeluri).
De asemenea, soia poate fi un alergen pentru anumiศi consumatori.
Fฤrฤ MDM
Pentru a oferi produse de calitate cu un raport nutriศional corect, la Cris-Tim nu folosim MDM รฎn produsele noastre.
MDM-ul sau Carnea Separatฤ Mecanic (eng. Mechanically Deboned Meat) este produsul obศinut prin รฎndepฤrtarea cฤrnii de pe oase, dupฤ dezosare sau din carcasele de carne de pasฤre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM-ul se obศine รฎn principal din carnea separatฤ mecanic de pe gรขturi, aripi ศi picioare de pasฤre, care apoi este tocatฤ pรขnฤ devine o pastฤ.
Fฤrฤ Amidon
Amidonul se regฤseศte รฎn preparatele din carne datoritฤ proprietฤศii sale de a reศine apฤ avรขnd rol de agent de รฎngroศare.
Produsele Cris-Tim nu conศin amidon deoarece nu รฎnlocuim carnea cu un agent de รฎngroศare.
Fฤrฤ gluten
Oferim garanศia cฤ ศi persoanele afectate de intoleranศฤ la gluten se pot bucura fฤrฤ grijฤ de produsele Cris-Tim.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de cฤtre Asociaศia Romรขna pentru Intoleranศฤ la Gluten (ARIG). Acest lucru รฎnseamnฤ cฤ produsele pe care apare simbolul Spicului Tฤiat sunt fฤcute รฎntr-un mediu controlat, pe o linie dedicatฤ, din ingrediente care, la rรขndul lor, sunt fฤrฤ gluten.
Colorant natural ce asigurฤ menศinerea culorii produsului. Se extrage dintr-o sursฤ naturalฤ comestibilฤ ศi asigurฤ culoarea produsului.
Carmine
Ajutฤ la pฤstrarea gustului, mirosului ศi valorii nutriศionale a produsului. รncetineศte rรขncezirea grฤsimilor din produs ศi รฎntรขrzie efectul nedorit de pierdere a culorii naturale rozalii a cฤrnii.
Ascorbat de sodiu
Acid ascorbic
Fac posibilฤ menศinerea stฤrii fizico-chimice a produsului. Omogenizeazฤ ingredientele, oferฤ o texturฤ finฤ ศi suculenศฤ. Ajutฤ la menศinerea culorii preparatelor din carne ศi stabilizarea grฤsimilor.
Trifosfaศi
Difosfaศi
Polifosfaศi
Citraศi de sodiu
Fฤrฤ MDM
Pentru a oferi produse de calitate cu un raport nutriศional corect, la Cris-Tim nu folosim MDM รฎn produsele noastre.
MDM-ul sau Carnea Separatฤ Mecanic (eng. Mechanically Deboned Meat) este produsul obศinut prin รฎndepฤrtarea cฤrnii de pe oase, dupฤ dezosare sau din carcasele de carne de pasฤre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM-ul se obศine รฎn principal din carnea separatฤ mecanic de pe gรขturi, aripi ศi picioare de pasฤre, care apoi este tocatฤ pรขnฤ devine o pastฤ.
Fฤrฤ Monoglutamat de sodiu adฤugat
La Cris-Tim, dฤm savoare produselor noastre prin condimente naturale specifice fiecฤrei reศete.
Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit รฎn foarte multe multe alimente ca potenศiator de aromฤ, aprobat รฎn UE ca aditiv alimentar sub codul E621. Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozeazฤ รฎn anumite limite astfel รฎncรขt la o raศie alimentarฤ normalฤ, doza zilnicฤ acceptata sฤ nu depฤศeascฤ 0.15 g/kcorp.
Deoarece Monoglutamatul de sodiu se utilizeazฤ รฎntr-o gamฤ variatฤ de produse alimentare, eliminarea acestuia din produsele Cris-Tim, are ca scop prevenirea depฤศirii acestei doze.
Arome artificiale
รn produsele Cris-Tim folosim numai condimente naturale cรขt ศi materie primฤ (carne) de รฎnaltฤ calitate pentru a da gustul incontestabil al produselor noastre.
Aromele artificiale sunt substanศe aromatizante obศinute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie รฎn stare naturalฤ, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conศine substanศe aromatizante naturale.
Fฤrฤ Soia
La Cris-Tim, punem carne รฎn produsele noastre ศi nu o รฎnlocuim cu soia. Carnea este cel mai scump ingredient dintr-un produs, iar noi ne asumฤm cฤ indiferent de situaศie, oferim consumatorilor produse pe baza de carne fฤrฤ alศi substituenศi.
Proteinele din soia sunt folosite รฎn scopul รฎnlocuirii proteinelor animale (carne), iar derivatele din soia, datoritฤ puterii de hidratare se pot utiliza รฎn tehnologia de fabricaศie a unor preparate din carne (ex: mezeluri).
De asemenea, soia poate fi un alergen pentru anumiศi consumatori.
Fฤrฤ Amidon
Amidonul se regฤseศte รฎn preparatele din carne datoritฤ proprietฤศii sale de a reศine apฤ avรขnd rol de agent de รฎngroศare.
Produsele Cris-Tim nu conศin amidon deoarece nu รฎnlocuim carnea cu un agent de รฎngroศare.
Fฤrฤ Gluten
Oferim garanศia cฤ ศi persoanele afectate de intoleranศฤ la gluten se pot bucura fฤrฤ grijฤ de produsele Cris-Tim.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de cฤtre Asociaศia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Acest lucru รฎnseamnฤ cฤ produsele pe care apare simbolul Spicului Tฤiat sunt fฤcute รฎntr-un mediu controlat, pe o linie dedicatฤ, din ingrediente care, la rรขndul lor, sunt fฤrฤ gluten.