Supa Zelňačka

Acasă > Rețete > Mâncăruri > Supa Zelňačka

Supa Zelňačka cu cârnați este un preparat savuros, ideală pentru o zi friguroasă. Se serveşte caldă, de preferință cu o lingură de smântână adăugată în fiecare porție pentru un plus de cremozitate. De asemenea, puteți presăra puțin mărar tocat deasupra înainte de a o servi.

Dificultate: ușor

Durata: 30-35 min.

Ingrediente:

• 2 cârnați Măcelarești Cris-Tim
• 1 ceapă medie, tocată
• 2 căței de usturoi, tocați
• 1 morcov mare, tăiat în bucăți mici
• 1 cartof mare, tăiat în bucăți mici
• 1/2 căpățână de varză, tăiată mărunt
• 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau unt
• 1 linguriță boia de ardei dulce
• 1 frunză de dafin
• 4 căni de supă de pui sau legume
• Sare și piper după gust
• Smântână (opțional)
• Mărar proaspăt tocat (opțional)

Reţeta ta în câţiva paşi simpli:

1. Încălziți uleiul sau untul într-o oală mare la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine sticloasă și ușor aurie.
2. Adăugați cățeii de usturoi și amestecați timp de aproximativ 30 de secunde, până când aroma de usturoi devine evidentă.
3. Adăugați morcovul și cartoful tăiate și căliți-le timp de câteva minute, amestecând din când în când.
4. Adăugați boiaua de ardei dulce și frunza de dafin. Amestecați bine pentru a distribui condimentele.
5. Adăugați varza tăiată și amestecați pentru a combina toate ingredientele.
6. Turnați supa de pui sau de legume peste legumele din oală. Aduceți supa la punctul de fierbere, apoi reduceți focul la minim și lăsați-o să fiarbă ușor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când legumele sunt fragede.
7. În ultimele 5-10 minute de fierbere a supei, adăugați bucățile de cârnați Măcelărești. Aceștia vor elibera arome delicioase în supă.
8. Gustați și ajustați nivelul de sare și piper după preferințe.

S-ar putea să-ți mai placă și…