Rulourile de Cabanos Cris-Tim în aluat foitaj pot fi servite ca aperitiv sau gustare delicioasă alături de diverse sosuri sau dip-uri, cum ar fi sosul de muștar, ketchup-ul sau un sos de iaurt cu mărar și usturoi.
Dificultate: ușor
Durata: 45-60 min. (funcție de cum coace cuptorul)

• 300 g Cârnați Cabanos Cris-Tim (aproximativ 6 bucăți)
• 1 foaie de aluat foitaj
• 1 ou (pentru uns)
• Semințe de susan sau mac (opțional, pentru presărat)
1. Taie carnatii Cabanos Cris-Tim în bucăți de aproximativ 5 cm lungime. Dacă dorești, poți face o diagonală ușoară la capetele bucăților de cabanos pentru un aspect mai estetic.
2. Dacă utilizezi aluat foitaj proaspăt, îl poți rula puțin pe o suprafață ușor presărată cu făină pentru a-l subția ușor, astfel încât să fie mai ușor de înfășurat în jurul cabanoșilor. Dacă utilizezi aluat congelat, lasă-l să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
3. Preîncălzește cuptorul la temperatura indicată pe ambalajul aluatului foietaj.
4. Înfășoară fiecare bucată de cabanos într-un strat subțire de aluat foitaj. Poți taia aluatul în benzi subțiri și înfășura cabanosul într-un stil tipic „momâie”, lăsând puțin spațiu între benzi pentru a lăsa cabanosul să respire în timpul coacerii.
5. Pune rulourile deoparte pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu îmbinăturile de aluat în jos.
6. Bate oul într-un bol mic pentru a pregăti o glazură. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, unge rulourile cu oul bătut. Acest lucru va ajuta aluatul să capete o culoare frumoasă și aurie în timpul coacerii.
7. Dacă dorești, presară semințe de susan sau mac deasupra rulourilor; vor fi mai crocante și vor avea un plus de arome.
8. Coace rulourile în cuptorul preîncălzit conform timpului indicat pe ambalajul aluatului foitaj sau până când acestea devin frumos rumenite și aluatul este pufos și crocant.
9. Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să se răcească ușor înainte de a le servi.
S-ar putea să-ți mai placă și…
Tocană de fasole și cartofi cu cârnați cu porc
Dificultate: ușor-mediu
Durata: ~75 min.
Tocană cu fasole, Cârnați cu Porc și Salam Bănățean
Dificultate: ușor
Durata: 50-60 min.
Tocană de fasole și cartofi cu cârnați Măcelărești
Dificultate: ușor-mediu
Durata: ~75 min.
Supa Zelňačka
Dificultate: ușor
Durata: 30-35 min.
Cârnați Semiafumați Cris-Tim înveliți în bacon
Dificultate: ușor
Durata: 20-25 min.
Hot dog mexican cu Cârnați Semiafumați Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 40-45 min.
Quesadilla cu Cârnați Sticks Cris-Tim
Dificultate: ușor
Durata: 20-25 min.
Omletă Ochioasă cu Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’
Dificultate: ușor
Durata: 15-20 min.
Orez Picant cu Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’
Dificultate: ușor
Durata: 45 min.