Salam din Casa Alpinia 400 g
Salamul din Casa Alpinia este opțiunea ideală pentru o gustare rapidă sau un sandwich sățios.

Salamul din Casa Alpinia este opțiunea ideală pentru o gustare rapidă sau un sandwich sățios.
Gramaj: 400 g.
Ingrediente: carne de porc, apă, slănină, șorici, proteină animală de porc, condimente și extracte de condimente, proteină din lapte, sare, stabilizatori (difosfați), dextroză, antioxidant (acid ascorbic), arome naturale, aromă naturală de fum, agent gelatinizant (caragenan), fibre vegetale, potențiator de aromă (monoglutamat de sodiu), colorant (carmine), conservant (nitrit de sodiu). Produsul poate conține urme de: muștar, soia.
Valori nutriționale medii per 100g produs:
Valoare energetică: 1064 kJ / 256 kcal
Grăsimi: 20,9 g din care
Acizi grași naturali: 7,1 g
Glucide: 1,6 g din care din care:
Zaharuri: 0,7 g
Proteine: 15,5 g
Sare: 2,6 g
Termen de valabilitate: 45 de zile.
Condiții de păstrare: 5-8°C
Aromele artificiale sunt substanțe aromatizante obținute din materii prime vegetale sau animale, prin procese fizice, microbiologice sau enzimatice. Ele pot fi utilizate fie în stare naturală, fie prelucrate pentru consumul uman, dar nu pot conține substanțe aromatizante naturale.
Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit în foarte multe alimente ca potențiator de aromă, aprobat în UE ca aditiv alimentar sub codul E621. Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozează în anumite limite astfel încât la o rație alimentară normală, doza zilnică acceptata să nu depășească 0.15 g/kcorp.
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Româna pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.
Colorant natural ce asigură menținerea culorii produsului. Se extrage dintr-o sursă naturală comestibilă și asigură culoarea produsului.
Ajută la păstrarea gustului, mirosului și valorii nutriționale a produsului. Încetinește râncezirea grăsimilor din produs și întârzie efectul nedorit de pierdere a culorii naturale rozalii a cărnii.
Fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a produsului. Omogenizează ingredientele, oferă o textură fină și suculență. Ajută la menținerea culorii preparatelor din carne și stabilizarea grăsimilor.
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare.
Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.