Ferma

EcoFerm este una dintre cele mai moderne ferme agricole din România. Este înconjurată de câmpurile frumoase şi dealurile domoale şi pline de soare din Boldeşti Scăieni, judeţul Prahova, într-o zonă fertilă şi ferită de poluare. EcoFerm include 800 ha de teren agricol, trei bălţi, 31.7 ha viţă de vie şi silozuri de cereale.

Ferma de vaci

Ferma are în acest moment 900 de capete din rasa Montbeliarde, rasă renumită pentru calitatea şi gustul laptelui. Furajele sunt produse integral în fermă şi respectă standardele agriculturii ecologice.

Toate terenurile sunt în curs de certificare eco, iar în ultimii 4 ani au fost fertilizate numai cu gunoi de grajd. Pământul este lucrat cu utilaje moderne şi performante. Recolta este stocată în silozuri special construite pentru a păstra furajele în cele mai bune condiţii.

Lacul Pleaşa

Cele trei bălţi din comuna Pleaşa sunt populate cu exemplare frumoase de crap românesc şi sunt îngrijite de o echipă dedicată. Bălţile sunt amenajate cu pontoane pentru pescuitul sportiv, în sistemul "prinde şi eliberează". Dacă sunteţi pescari pasionaţi vă invităm să citiţi isprăvi pescăreşti pe site-ul www.laculpleasa.ro .

Podgoria Ceptura

Podgoria a fost plantată în anul 2010 în Ceptura, o zonă cu tradiţie în fabricarea vinului. Aici se găseşte cel mai bun sol pentru Feteasca Neagră, un soi vechi, autohton, din care se obţine un vin cu o aromă specifică de stafide negre. Podgoria EcoFerm mai include încă doua soiuri româneşti cu renume, Tămâioasa Românească şi Feteasca Albă. 

 

ferma1 ferma2 ferma3